fallback

Европейските акции на едноседмични върхове

Пазарите обаче могат да се окажат разочаровани на фона на високите очаквания към ЕЦБ, предупреждават анализатори

19:18 | 27.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на Стария континент достигнаха едноседмични върхове, подпомогнати от очакванията за действия от страна на ЕЦБ, след като институциите засилиха вербалните интервенции в подкрепа на еврото, предава Ройтерс.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се повиши с 1,3% до 1 056 пункта. Британският FTSE 100 се покачи 1% до 5 627 пункта, немският DAX нарасна с 1,6% до 6 689 пункта, а френският CAC 40 скочи с 2,3% до 3 280 пункта.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд потвърдиха намерението си да направят всичко за запазване на еврозоната, призовавайки и останалите страни от валутния съюз да сторят същото. Вчера президентът на ЕЦБ Марио Драги заяви, че банката няма да допусне крах на еврото, но по този начин според анализатори той се е вкарал в капана на обещанията

Стратези предупреждават, че в пазарите в крайна сметка могат да се окажат разочаровани на фона на високите очаквания преди срещата на ЕЦБ следващата седмица и германската опозиция по отношение на някои от най-радикалните мерки за разрешаване на европейската дългова криза.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:10 | 25.08.22 г.
fallback