fallback

Борсите в Европа преминаха в режим на изчакване

Инвеститорите се оглеждат за сигнали за нови стимули за подркепа от страна на Федералния резерв на САЩ

19:17 | 11.07.12 г.

Европейските борси приключиха деня с минимални отклонения, като търговията мина при доста ниска ликвидност.

Като причина за това анализаторите посочват предпазливостта на инвеститорите, които не са склонни да заемат големи позиции преди доклада от последната среща на Федералния резерв на САЩ, който се очаква по-късно днес.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 се понижи минимално с 0,1 на сто днес до 255,37 пункта. Вчера показателят записа първи ръст от началото на седмицата след добри данни за икономиките на Италия и Великобритания, припомня Bloomberg.

На 12 от общо 18 борси в Западна Европа бяха регистрирани понижения. На Острова FTSE 100 отстъпи с 0,1 на сто, във Франция САС 40 се понижи с 0,6 на сто, докато в Германия DAX напредна с 0,2 на сто.

„Всички погледи са насочени към доклада от срещата на Фед, като надеждата е от централната банка да са показали готовност за нови стимули в подкрепа на американската икономика“, коментира Стивън Еколо, анализатор в Market Securities в Лондон.

Очакванията на анализаторите са, че компаниите от Stoxx 600 ще запишат печалба от средно 23,95 евро на акция за фискалната 2012 година. В началото на тази година прогнозата беше малко по-висока – за 25 евро на акция.

Днес фокусът на вниманието падна върху Испания, където премиерът Марио Рахой представи мерки за съкращаване на разходите и борба с бюджетния дефицит. Това предизвика временен ръст на индексите, но в последствие той изгуби силата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:39 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още