fallback

Доходността по 10-годишните италиански държавни облигации нарасна на аукцион

Страната набра по-малко средства в сравнение с предходни аукциони на 5-годишни и 10-годишни облигации, но в горната граница на определения диапазон

19:32 | 28.06.12 г.

Доходността по еталонните 10-годишни държавни облигации на Италия достигна 6-месечен връх от 6,19% годишно на аукцион, съобщи Ройтерс.

На предходния аукцион за книжа с аналогичен матуритет в края на май доходността бе 6,03% годишно.

Страната набра 5,42 млрд. евро от 5-годишни и 10-годишни облигации, което е близо до горния край на предварително определения диапазон на емисията.

Срещу 10-годишните облигации бяха получени 2,9 млрд. евро, а презаписването бе 1,3 пъти – малко по-ниско от това на предходния аукцион през май.

От 5-годишни облигации бяха набрани 2,5 млрд. евро при доходност от 5,84% годишно, което е най-високото ниво за книжа със същия срок на погасяване от декември насам. На миналия аукцион през май доходността бе 5,66% годишно. Презаписването бе 1,5 пъти, малко по-високо от това през май.

Макар и в горната граница на рейнджа, набраните днес средства са по-малко в сравнение с предишни аукциони на книжа с аналогичен матуритет, като пазарите продължават да наблюдават с притеснение повишаващата се доходност по италианските държавни ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:45 | 13.09.22 г.
fallback