fallback

ЕС може да отложи новите капиталови изисквания за застрахователите със 7 години

Компаниите ще трябва да прилагат новата директива Solvency II само по отношение на риск мениджмънта и отчетността, разкрива Financial Times Deutschland

22:49 | 20.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Европейският съюз възнамерява значително да смекчи плановете си за налагане на по-строги капиталови изисквания спрямо застрахователите, след като срещна силен натиск от сектора и критики от регулаторите, пише Financial Times Deutschland, цитиран от MarketWatch. 

Брюксел планира да освободи всички съществуващи застрахователни компании от новите правила за платежоспособност (Solvency II) в продължение на седем години, разкрива вестникът без да цитира източниците си.

Сегашните капиталови стандарти ще продължат да действат за старите контракти, като компаниите ще трябва да прилагат новите единствено по отношние на риск мениджмънта и отчетността, уточнява изданието.

Директивата Solvency II, която трябва да влезе в сила от 2014 г., цели да уеднакви регулациите в застрахователния бранш, и преди всичко тези за необходимия капитал, който трябва да намали риска от неплатежоспособност на компаниите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:09 | 06.09.22 г.
fallback