fallback

Доходността по италианския дълг продължава да расте

Страната пласира 3-годишни ДЦК за 3 млрд. евро при доходност от 5,3% - увеличение с 1,4 процентни пункта спрямо миналия месец

15:14 | 14.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Италианският премиер Марио Монти. Снимка: Ройтерс

Доходността по 3-годишните италиански облигации се повиши до 5,3% на днешния аукцион, като цената за финансирането на Италия достигна най-високата си стойност от декември, съобщава Ройтерс. Доходността по пласираните 3-годишни италиански ДЦК на стойност 3 млрд. евро нарасна с 1,4 процентни пункта спрямо подобен аукцион през май. Съотношението търсене предлагане слабо се повиши до 1,6 пъти.

По-рано тази седмица сделката за рекапитализирането на испанските банки не успя да успокои инвеститорите.

Ден след като Moody's понижи рейтинга по испанския дълг с 3 степени, Италия продаде облигации за 4,5 млрд. евро, достигайки горната граница на заложения рейндж.

Анализаторите очакваха продажбата да бъде подкрепена от по-малкия от обичайното обем и факта, че това вероятно е последният транш от серията облигации с матуритет през март 2015 г., преди Италия да предложи нова емисия 3-годишни ДЦК.

Италия продаде и ДЦК с матуритет през 2019 г. и 2020 г., които вече не се предлагат редовно, но беше заявен интерес от първични дилъри. Съотношението търсене предлагане при тези две емисии беше 1,8 пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:40 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още