IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Изходът от ситуация с големи дългове не е още по-големи дългове

Оставете задлъжнелите да фалират, възкликва инвеститорът в интервю за CNBC

20:01 | 12.06.12 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джим Роджърс: Изходът от ситуация с големи дългове не е още по-големи дългове

Вчера инвеститорите си отдъхнаха, след като ЕС обяви, че ще отпусне 100 млрд. евро за рекапитализиране на испанските банки. 

Известният инвеститор Джим Роджърс обаче не бе успокоен, пише CNBC. Той мисли, че спасителната операция е неправилна, даже я смята за най-лошото, което може да се случи.

„Нека да фалират. Оставете всички тях да фалират”, възкликва той емоционално в интервю за медията.

Според Роджърс спасителните операции не помагат ни най-малко за разрешаването на европейските финансови проблеми.

”Начинът, по който трябва да работи системата е следният: когато си неплатежоспособен – фалираш, а компетентни хора поемат контрола върху активите. А какво правят те: вземат активите от компетентните и ги дават на некомпетентните. Това е икономически и морален абсурд.”

Джим Роджърс е почти убеден, че Европейският съюз влошава положението с действията си.

“Изходът от ситуация с големи дългове не е още по-големи дългове. Това е най-налудничавото нещо, което някога съм чувал. Когато ситуацията се влоши това ще предизвика крах, така че бъдете внимателни! Не, всъщност трябва да се безпокоите!”, изтъква инвеститорът милиардер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
supertrader
преди 12 години
По принцип това поведение наистина е неправилно и той е прав. Друг е въпроса че дълговете са най доброто обезпечение да една валута , и това вече буди недоумение - защо ЕЦБ не изчисти дълговете и просто да стане техен притежател. Кому е нужен ЕС , едно неустойчиво формирование от различни държави което е с период на полуразпад 30 години , еднодневка. Те виждат че без контрол на данъчната събираемост няма да стане , понеже има държави които са тотална анархия.С раздута администрация , която разкарва населението да носи документи от 100 места , от различни институции които като че ли са на различни планети и нямат връзка помежду си също те става и за това нещо трябва да си има забранителни стандарти. Данъците може да не се събират от Брюксел , но той трябва да контролира събираемостта им и то на най ниско ниво - още плащането им от самия потребител. И ЕС трябва да стане Федерация от държави и да има по добър конвтрол от централна власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 12 години
Някой помни ли, дали този се пенеше пак така, когато трябваше да фалират Морган Стенли, Голдман Сакс и разни други "Too Big..." в родинката му? Или пък, когато миналия явгуст пак надуваха в Конгреса кредитния таван на правителството?На гол *** и 100 тояги са си жив кеф! :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още