fallback

Дания и Латвия ратифицираха европейския фискален пакт

В Ирландия по-голямата част от жителите отказаха да участват в референдума

21:07 | 31.05.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Датският парламент днес ратифицира европейския фискален пакт, който бе въведен в подкрепа на балансираните бюджети и предвижда сериозни санкции при нарушаване на бюджетната дисциплина, предаде Ройтерс. Депутатите в Дания подкрепиха пакта с 80 гласа "за" и 27 "против". Скандинавската страна е членка на ЕС, но не е част от еврозоната.

Латвийският парламент днес също одобри ратификацията на европейския пакт за бюджетна дисциплина. От общо 100 депутати 67 се произнесоха"за", 29 "против" и 1  "въздържал се". Трима отсъстваха.

Сега президентът Андрис Берзинш трябва да подпише пакта, за да бъде окончателно ратифициран, уточнява Ройтерс.

В Ирландия днес има референдум за ратифицирането на европейския фискален пакт. Резултатите ще станат известни най-рано утре. Силен дъжд през деня в по-голямата част на страната обаче сякаш отказа по-голямата част от населението от участие в допитването. Ирландия реагира изключително бързо на кризата, като пристъпи към повишаване на данъците и орязване на държавните разходи. Вече пета поредна година страната поддържа приетите мерки за икономии и е далеч от постигането на икономически растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още