IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

75% данък за богатите и излизане от НАТО иска СИРИЗА

Програмата на гръцката радикална левица включва още национализация на банки и пенсионни фондове и безплатно здравеопазване и образование

08:30 | 01.06.12 г. 191
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
75% данък за богатите и излизане от НАТО иска СИРИЗА
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

149
rate up comment 3 rate down comment 0
kanartikin
преди 12 години
Блестящо, точно това казва и Хитлер.. и се е наел да свърши всичко описано по такъв детайлен начин... Освен това му се казва и феодализъм, къде една отбрана класа с червендалест вид е призвана да каже на масата кое е добре за него, да го пази образова според нейните представи да преценя до къде може и до колко, защото ако вземе този народец да си помисли, че може и сам... Ужас.. за това с с насилие, ще предпази народа от насилие и ще вземе от можещия и знаещия за да храни този дето не си мърда пръста... не си честен братле... ама и двама знаем защо... мисля ти май знаеш и по добре от мен защо... иначе нямаше да си в презряния от теб частен сектор, дето така го заклеймяваш... какви метаморфози само 45 г комунизъм.. и сега пак, че и недоволни... това само тази отбрана класа го може... (-:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
148
rate up comment 1 rate down comment 0
unicornblade
преди 12 години
Мисля че колегата говори за икономическия аспект и е абсолютно прав. В политическия аспект ти си прав, но със забележката, че тормозът който изпитват гражданите от проблемите с престъпността и съдебната система, които са вече изключително наболели поставя нещата на кантар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
147
rate up comment 6 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 12 години
Този спор ми е интересен само във фундаменталната му част. Ние говорим за ефективност на обществените системи. Когато ходиш да хълцаш по дворците на френските, испански и английски владетели, не смяташ колко душички са изпити срещу тези пари, нали? Казваш: "Богата държава!"Точно това, което ми подхвърляш, и аз го казах по-надолу - чист капитализъм никъде няма, освен в Ондурас, Гуатемала, Индонезия или Сомалия. Даже Турция внимава в картинката. Няма политик, който да предложи на обществото такава доктрина и да бъде допуснат до властта, защото за него ще гласуват пишещите в този форум и още 2000 човека, съвсем загубили разсъдък! Анадъм?Ако не преразпределя държавата, ще бъде залята от насилие, бандитизъм, екстремизъм и разруха! Тогава шепата богаташи, вместо за социални дейности ще хвърлят двойно за секюрити, но без никаква гаранция за оцеляване. ОК?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
146
rate up comment 2 rate down comment 0
kanartikin
преди 12 години
Братле.. като си почнал да смяташ, вземи сложи в сметките и онези в Белене, отделно избитите, отделно конфискуваните сметки и имоти, отделно, робският труд по бригадите на младежта, пълната липса на каквато и да е собственост, била тя имотна интелектуална или финансова, одържавения пенсионен фонд, нека не говоря за прахосаното по безумни начинания... кривиш си душата, а знаеш много, ама много добре каква вакхналия с чуждият живот, пари и имот беше. Хайде по честно де.. Освен това, дано си казал на глас името на партията на Хитлер и, както и простичкият отговор, в каква система живеем в момента.Имаш графика по долу
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
145
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 12 години
Книги всякакви, мнения разни. Има и други книги, които можеш да прочетеш, ако искаш.Сметни двете отсечки магистрала от София до Пловдив и до Ябланица, ама със всичките им мостове и тунели колко струват, сметни НДК и още няколко по-малки зали из провинцията, заедно с целия център на окръжните градове, Сметни няколко завода, като Берое в Ст. Загора, ЗИТ и Електроника, Оптикоелектрон в Пазарджик, 5 и 6 блок в Козлодуй, Радомир, Соди-Девня, Плама, Нефтохим, стотици училища, болници, детски градини, стадиони... не мога да изредя всичко, построено в периода 1975 - 1989 г., и го наложи на външния ни дълг от $12 млрд. към 89 г., като 10 от тях са натрупани през 86 - 88 гг. заради номерата на Горбачов. Толкова сме били фалирали!Сега ми кажо срещу 36 млрд. евра какво имаме, като 100 км. магистрала по равното я строихме 20 г. с еврофондове и нови кредити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
144
rate up comment 1 rate down comment 0
Jimmy
преди 12 години
Не знам с какво започва комунизма ( според вашите измишльотини), но много добре знам как завършва - с крах (според фактите).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
143
rate up comment 3 rate down comment 0
kanartikin
преди 12 години
Братле, с цялото уважение към това което си постигнал до сега, а и преди//убеден съм, че не е случайно и има своите основание//, но мисля, че бъркаш Държавен капитализъм - какъвто виждаме сега ...и Свободен пазар - какъвто няма от края на 19 век.от 20 век насам Има 2 форми на пазар - Свободен пазар и Етатистки пазар Етатистки пазар означава пазар в който имаш намеса/контрол/регулация/ на държавата като играч на пазара, а не като арбитър който не участва в играта.Етатистките държави с 2 вида:1.Фашизъм/Социализъм = Държавен сектор и частен сектор2.Комунизъм = Държавен сектор и без никакъв частен такъв.Това което определяш като капитализъм отговаря на критерия Държавен капитализъм от 1 вид на Етатистка държава =- Фашизъм- СоциализъмУбеден съм, знаеш пълното има на партията на Хитлер.Нека не бъркаме понятията...Към момента имаме 2 форми на управление при което едната е малко по малко лява от другата.. така че оборваш не опонета си а "братовчеда" по структура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
142
rate up comment 3 rate down comment 0
Biso
преди 12 години
Сещам се за една книга от преди няколко години - Фалитите на комунизма.Понеже твърдиш, че сме били дръпнали пред капитализма, в книгата се разказва и се цитират документи, какво се е дискутирало на заседания на Министерски съвет и ЦК на БКП и как бай Тошо е ходил не само при съветските другари, но и при останалите от СИВ да се моли за финансова помощ. Ако правилно си спомням още от 1978 сме били цъфнали и вързали. Реиган е бил президент от 1981 до 1989 година, доста след "апогея" на комунизма. Това, което той направи е че осъзнаха, че поради войната в Авганистан СССР са колос на глинени крака и че ако подбият цената на петрола чрез ОПЕК и по този начин силно намалеят постъпленията, СССР са свършени, както и стана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
141
rate up comment 7 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 12 години
Опитайте се да разсъждавате с по-качествената част от мозъка си, а не с червото. Трябва да разберете философията на процесите, за да давате оценки.Комунизмът започва от една проста истина: ако за да си облечен ти трябва една риза, за какво са ти 10? Ако ти можеш да имаш 10 ризи, но не ти трябват, дай 9 на другите, а те ще ти дадат по един чифт обувки, панталони и др. неща. Колко можеш да изядеш на едно ядене? Колко коли ти трябват, за да стигнеш до т. "Б"? И т.н. Така теоретично хората се приучават да потребяват колкото им е нужно, пестят се ресурси и енергия за по-полезни дейности.Сега сме в другата крайност - магазини, претъпкани със стока, коато никой няма скоро да купи, защото вече хората нямт кинти, а и ням къде да трупат партакешите, които постоянно купуват! Не стигат нито гаражи, нито паркинги, нито сметища! И къде отиваме, като за да се свести икономиката, трябва да се върнем по някакъв начин отново към мегапотребление, за да "мръдне" пазарът... И до кога така...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
140
rate up comment 5 rate down comment 3
Jimmy
преди 12 години
Ех, ако може тия льольовци от Сириза да спечелят ще е голям кеф, ама така поне 50% да вземат. Че да видят и гърчолята малко кАмунизъм. Няма само ние 45 години да гризем дървото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още