fallback

ЕП подкрепя Гърция за оставане в еврозоната

Това е заявил председателят на европейския парламент Мартин Шулц, който е на посещение в Атина

21:08 | 18.05.12 г.
Автор - снимка
Създател

Председателят на Европарламента Мартин Шулц, който е на посещение в Атина, се срещна с лидерите на основните политическите сили в страната.

Лидерът на гръцките социалисти Венизелос постави официално въпроса за преразглеждане на кредитното споразумение. Кризата в Гърция създава несигурност в цяла Европа. 

Европейският парламент подкрепя Гърция за запазване на членството в еврозоната. Това е първият официален сигнал от страна на председателя на ЕП Мартин Шулц, който днес беше приет от президента на републиката. Президентът Каролос Папуляс изрази надежда, че на следващите парламентарни избори в Атина ще се състави правителство, което да изведе страната от кризата. Председателят на Европейския парламент изрази явна загриженост за липсата на диалог между експертната тройка на кредиторите и Атина. Международният валутен фонд прекрати официалните си контакти с Гърция до съставяне на правителство.

На извънредните парламентарни избори на 17 юни гърците сами ще решат дали виждат перспектива да останат в Европа или ще поемат пътя на фалита и връщане на драхмата.  (БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още