fallback

Печалбата на Siemens надолу с 65% за първото тримесечие

Компанията понижи прогнозата си за печалбата през настоящата година заради по-малкия обем на големите поръчки

11:57 | 25.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Немският индустриален гигант Siemens е претърпял драстичен спад на печалбата през първото тримесечие на годината. В основата на влошения резултат обаче е еднократен ефект, свързан с продажбата на дела в Areva през миналата година.

Печалбата на компанията за първите три месеца на 2012 година е в размер на 981 млн. евро, след като за същия период на предходната тя беше 2,793 млрд. евро. Тогава обаче бе продаден дял от дружеството за ядрена енергия Areva, печалбата от което бе 1,52 млрд. евро.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 1,045 млрд. евро.

Актуалната прогноза за печалбата през 2012 година попада в диапазона 5,2-5,4 млрд. евро. Това е доста под заложените като очаквания през ноевмри 6 млрд. евро.

Новите поръчки към Siemens през първото тримесечие са се свили с 13% на годишна база до 17,88 млрд. евро, което е далеч под очакваните от анализаторите 20,08 млрд. евро.

„Второто тримесечие (на фискалната година) не беше лесно. Поръчките спаднаха под нивото си от миналата година заради по-малкия обем на големите поръчки“, заявява изпълнителният директор на Siemens Петер Льошнер.

Въпреки разминаването на резултатите на Siemens с прогнозите, днес акциите на компанията поскъпват с около 1 процент на борсата във Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:12 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още