fallback

Холандия проведе успешен аукцион въпреки правителствената криза

Страната набра 2 млрд. евро от две емисии държавни облигации само за няколко минути

12:49 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Холандия набра 2 млрд. евро от две емисии на държавни облигации, въпреки че правителството на страната подаде оставка, след като партиите в тройната коалиция не успяха да се споразумеят за бюджетните съкращения, съобщи Ройтерс.

Целта на холандската държавна агенция за управление на дълга бе срещу облигациите да бъдат получени между 1,5 млрд. и 2,5 млрд. евро.

„При настоящите обстоятелства това е добър резултат. Вчера нещата изглеждаха зле, но те успяха да пласират облигациите само за няколко минути“, заяви трейдър, базиран в Амстердам, пожелал да остане анонимен. „Особено продажбата на 1 млрд. евро в дългосрочни облигации е добър знак“, добави той.

Доходността по облигациите с матуритет през 2014 г. бе 0,52% годишно, докато вчера те се търгуваха при 0,66%. По 25-годишните облигации обаче тя леко нарасна до 2,78% годишно при 2,77% във вчерашната търговия.

„Много инвеститори смятат, че икономическите фундаменти на Холандия са твърде стабилни. Доходността се повиши, но трейдърите са доста доволни“, заяви стратегът в Rabobank Лин Греъм-Тейлър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:33 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още