fallback

Шойбле изключи увеличаване на европейските спасителни фондове

Германия ще внесе дела си в ЕМС една година по-рано - до 2014 г., посочва министърът на финансите на страната

10:18 | 09.04.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле изключва възможността за допълнително увеличаване на спасителните фондове за еврозоната, става ясно от негово интервю, публикувано в Neue Osnabrücker Zeitung, цитирано от ИТАР-ТАСС.

„Направихме всичко необходимо“, отбелязва Шойбле.

По думите му държавите-членки на Европейския съюз провеждат нужните реформи, върви се към бюджетен съюз и е налице мощен стабилизационен фонд за защита от непредвидени ситуации. „Сега е важно всички да изпълнят поетите ангажименти и да спрат да задушават отново зараждащото се доверие с нови искания, слухове и въпроси“, подчертава той.

Германският министър изтъква ключовата роля на страната в процеса на преодоляване на кризата. „Германия е надеждна – с това е наясно всеки мениджър дори от най-отдалечения континент“, смята той.

Шойбле уверява, че страната ще внесе дела си в Европейския механизъм за стабилност (ЕМС) до 2014 г., или с една година преди планирания срок. „През тази и през следващата година Германия ще преведе по 2 транша, т. е. по близо 8,7 млрд. евро годишно. Последният транш на стойност 4,3 млрд. евро ще бъде преведен през 2014 г.“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
fallback