fallback

Европейските индекси се оцветиха в зелено в края на деня

Въпреки това обаче борсите на Стария континент записаха най-слабата си седмица от началото на годината

19:14 | 23.03.12 г.
Автор - снимка
Създател

 

Европейските пазари приключиха последната борсова сесия за седмицата с минимални повишения, които дойдоха в последните часове на търговия.

За ръстовете допринесоха данните за увеличение на продажбите на нови жилища в САЩ, които подкрепиха компаниите от металургичната индустрия.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 напредна с 0,1 на сто до 265,86 пункта днес, но за седмицата записа понижение от 2,4 на сто. Това е най-сериозният спад на индекса от началото на тази година. От началото на годината показателят е записал повишение от 8,7 на сто.

„През тази седмица видяхме някои разочароващи данни, така че пазарът сякаш е на ръба. Данните за продажбите на жилища в САЩ също са под очакванията на анализаторите и някои инвеститори поставят под въпрос силата на възстановяването на американската икономима”, казва Джон Пласар, директор в Louis Capital Markets за Bloomberg.

На 13 от 18-те борси в Западна Европа днес бяха записани повишения. Във Франция CAC 40 добави 0,1 на сто до 3 476 пункта, а в Германия DAX се повиши с 0,2 на сто до 6 996 пункта.

С толкова се покачи и британският индекс FTSE 100, като той приключи седмицата при 5 855 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:06 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още