fallback

Оланд иска да обвърже минималната заплата във Франция с икономическия растеж

Кандидат-президентът на социалистите във Франция иска да ограничи въздействието на нарастващите цени върху хората с ниски доходи

10:20 | 12.03.12 г.

Френският кандидат-президент Франсоа Оланд даде заявка за обвързване на минималната работна заплата в страната с икономическия растеж на Франция, съобщи CNBC.

Така Оланд иска да ограничи въздействието от нарастващите цени върху населението с ниски доходи.

Кандидатът за президентския стол потвърди и намерението си да забрани финансовите продукти, които нямат връзка с по-широката икономика.

„Подкрепям идеята за определяне на минимална работна заплата, обвързана с растежа на брутния вътрешен продукт“, коментира Франсоа Оланд в интервю за телевизионния канал M6.

"При регистриран икономически ръст от 1% минималната заплата би могла да нарасне с 0,5%“, допълни той.

Влошените икономически перспективи пред Франция, нарастващата безработица и понижението на първокласния й кредитен рейтинг оказаха подкрепа на рейтинга на Оланд. Предварителните проучвания на общественото мнение показват, че засега той води срещу опонента си – сегашният президент на Франция Никола Саркози.

Сред идеите на Оланд е да въведе 75% данък за французите с доходи над 1 млн. евро годишно. След обявяването й той си спечели гнева на представители на сегашния кабинет, както и на икономисти и други експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още