fallback

Юнкер подкрепя идеята еврокомисар да ръководи икономиката на Гърция

Гръцките власти не успяха да въведат европейските стандарти, затова трябва да го сторим ние, обяснява ръководителят на еврогрупата

20:33 | 28.02.12 г. 4
Автор - снимка
Създател

Жан-Клод Юнкер. Снимка: Ройтерс

Председателят на групата на финансовите министри на страните от еврозоната Жан-Клод Юнкер се обяви в подкрепа на идеята специален еврокомисар да поеме ръководството на гръцката икономика.

„Подкрепям силно идеята за назначаване на европейски комисар, който да развива структурата на гръцката икономика”, заявява Юнкер в интервю за немския вестник Die Welt.

Подобен ход е необходим, тъй като структурата на икономиката на Гърция се различава силно от икономиката на която и да е било друга европейска държава, обяснява Юнкер.

Според него до момента гръцките власти досега не са съумели да приведат икономическата инфраструктура на страната към европейските стандарти.

„Поради тази причина ние трябва да се заемем с въвеждането на стандартите сами”, казва Юнкер.

Преди няколко седмици Германия предложи назначаването на специален еврокомисар, който да проведе икономическите реформи в Гърция. Тази идея обаче бе посрещната с яростна критика както в страната, така и в доста други държави с аргумента, че така ще се наруши националния суверенитет.

Пред Die Welt Жан-Клод Юнкер не обяснява как неговата идея се различава от предложението на Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:39 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още