fallback

Печалбата на Volkswagen за 2011 г. може би ще надхвърли прогнозите

Германски ежедневник разкрива, че тя се е удвоила до 16 млрд. евро и очаква компанията да повиши дивидента си до 3 евро на акция

12:53 | 24.02.12 г.

Германският автопроизводител Volkswagen AG е увеличил повече от два пъти нетната си печалба за 2011 г. до 16 млрд. евро, сочи съобщение в германския ежедневник Hannoversche Allgemeine Zeitung, което се позовава на източници, близки до компанията, съобщи ВВС.

Говорител на Volkswagen е отказал да коментира съобщението. Предварителните прогнози на анализатори, анкетирани от Dow Jones Newswires, бяха за печалба след данъци от 15,64 млрд. евро.

В статията на германското издание се посочва, че като се има предвид ръстът на печалбата, се очаква по-висок дивидент от 3 евро на акция при положение, че през 2010 г. дивидентът по обикновените акции бе 2,20 евро, а по привилегированите - 2,26 евро.

Печалбата след данъчното облагане нараства благодарение на силните продажби и на положителна преоценка на акции, след като планът за сливане с Porsche засега бе изоставен, отбелязват от Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Очаква се Volkswagen да обяви най-важната част от резултатите си за миналата година на 27 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още