fallback

Италианската полиция конфискува фалшиви щатски ДЦК с номинал $6 трлн.

Фалшивите щатски облигации са били конфискувани през януари от швейцарски фонд за доверително управление

21:25 | 17.02.12 г. 5
Автор - снимка
Създател

Италианската полиция обяви в петък, че е конфискувала фалшиви щатски облигации с номинална стойност от около 6 трлн. долара, съобщава CNBC.

Фалшивите облигации са били открити в Швейцария при съвместна акция на италианската и швейцарската полиция, след едногодишно разследване.

Операцията е била координирана от прокуратурата в южния италиански град Потенца. Издадени са заповеди за арест на 8 лица, обвинени в международна измама и други финансови престъпления.

Фалшивите щатски облигации, които по номинална стойност представляват повече от една трета от настоящия федерален дълг на САЩ, са били конфискувани през януари от швейцарски фонд за доверително управление, където са били пазени в сейфове.

Обвиненията варират от фалшификация на облигации и кредитни карти, до лихварство и рекет в италианските региони Ломбардия, Пиемонт и Лацио, се посочва в съобщението на полицията.

Прокуратурата в Цюрих се е включила в разследването по молба на италианската полиция.

През 2009 г. в северния италиански град Киасо, близо до швейцарската граница, са заловени фалшиви щатски облигации за 742 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
fallback