fallback

Гърция е пред ангажимент за съкращаване на разходите

Проектът на споразумение с ЕС и МВФ включва по-ниски пенсионни плащания и 20% намаление на минималната заплата, разкрива Bloomberg

22:45 | 08.02.12 г. 3
Автор - снимка
Създател

Гърция ще се ангажира с окончателно съкращаване на разходи, включително по-ниски пенсионни плащания и 20% намаление на минималната работна заплата, след като нейната икономика се свива с по-бързи темпове, отколкото първоначално се оценяваше.

Това се казва в проект на новото финансово споразумение с Европейския съюз и Международния валутен фонд, показва документът, с който агенция Bloomberg разполага.

"За да се възстанови конкурентоспособността и икономическият растеж, ние ще ускорим осъществяването на дълбоки структурни реформи на пазарите на стоки и услуги, както и на трудовия пазар", се казва в писмо за намерения, адресирано до управляващия директор на МВФ Кристин Лагард.

Писмото е прикрепено към 43-страничния проект на гръцки език на споразумението за финансиране, което трябва да бъде подписано от министър-председателя Лукас Пападимос, министърът на финансите Евангелос Венизелос и управителят на гръцката национална банка Георгиос Провопулос.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:19 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още