fallback

Гърция удължи забраната за късите продажби до 25 юли

Преразглеждане на решението е възможно преди изтичането на посочения срок, но само в сътрудничество с останалите държави от еврозоната, предприели аналогични мерки

22:18 | 26.01.12 г.

Гръцката Комисия за капиталовия пазар реши днес да удължи забраната за къси продажби на акции на фондовата борса в Атина до 25 юли, съобщи MarketWatch.

Това е трето поредно удължаване на ограничението от страна на гръцкия регулатор за ценните книжа, като предишното изтичаше на 27 януари.

Първоначалната забрана бе въведена на 9 август 2011 г., за да помогне за намаляване на волатилността на пазара, засегнат тежко от дълговата криза.

„Комисията за капиталовия пазар наблюдава отблизо развитието на пазара и свързаните с него решения в Европейския съюз“, се посочва в съобщение на регулатора.

Оттам добавят, че може да преразгледат решението си преди новата датата, на която изтича, при сътрудничество с регулаторните органи за ценните книжа във Франция, Италия, Испания, Ирландия и Белгия.

Късите продажби в изброените държави също бяха забранени през август миналата година и оттогава са подновявани преди изтичането на поредния оповестен срок.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още