fallback

Мариано Рахой: Испания подкрепя въвеждането на данъка върху транзакциите

Въпреки понижаването на кредитния рейтинг на страната, спредът между испанските и германските държавни облигации остава без промяна, подчерта испанският премиер

19:11 | 16.01.12 г. 1

Испания подкрепя данъка върху финансовите транзакции и в това отношение между нейната позиция и тази на Франция няма никаква разлика, заяви днес на пресконференция испанският премиер Мариано Рахой след среща с френския президент Никола Саркози, съобщи MarketWatch.

Рахой посочи също, че правителството трябва да стигне още по-далеч в реформите, за да може да измъкне страната от нейните проблеми с дефицита и ръста.

Той отбеляза, че би искал да види понижаване на данъците в страната, макар че не може и да си го помисли за близкото бъдеще.

Испанският премиер каза също, че очевидно не е „особено щастлив“ от понижаването на кредитния рейтинг на страната от международната рейтингова агенция Standard & Poor`s, обявено в петък, но подчерта, че няма промяна в спреда между испанските и германските 10-годишни държавни облигации оттогава.

По думите му Испания се нуждае от пълен ремонт на финансовата структура и макар реформите на предходното правителство да са били стъпка в правилната посока, неговото правителство трябва да продължи в тази посока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още