fallback

E.ON ще инвестира още 7 млрд. евро в зелена енергия и малки електроцентрали

Инвестициите са предвидени за следващите 5 години, а компанията не очаква недостиг на мощности за задоволяване на търсенето

11:17 | 19.12.11 г.

Германският концерн  E.ON AG планира да инвестира приз следващите 5 години още 7 млрд. евро във възобновяеми енергийни източници и малки електроцентрали, след като инвестира същата сума в подобни обекти през последните 5 години, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Йоханес Тойсен в интервю за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, цитирано от MarketWatch.

2 млрд. евро от тези средства ще бъдат инвестирани в големи морски вятърни паркове в Европа, като 1 млрд. евро ще отидат за 35-километров вятърен парк по германското крайбрежие.

От E.ON планират да пускат в експлоатация нов морски вятърен парк на всеки 18 месеца. Ще бъдат изградени и няколкостотин малки електроцентрали в Германия.

Бизнес средата в страната за обикновени мащабни електроцентрали ще бъде неблагоприятна през следващите няколко години, но E.ON вече приключи изграждането на електроцентрали на газ и очаква най-новата електроцентрала на твърдо гориво да влезе скоро в експлоатация, посочи Тойсен.

Той добави, че компанията няма да почувства недостиг на мощности през следващите няколко години. Наскоро от E.ON обявиха, че ще съкратят 6 000 работни места в Германия и не изключват допълнителни принудителни съкращения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още