IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания: Страните от новия съюз да си направят нови институции

Институциите на Европейския съюз са на всички 27 държави и няма да позволим те да се използват за целите само на част от тях, категоричен е Дейвид Камерън

09:12 | 09.12.11 г. 19
Автор - снимка
Създател
Великобритания: Страните от новия съюз да си направят нови институции

Британският премиер Дейвид Камерън заплаши, че няма да позволи на групата от 23 европейски държави, подкрепящи идеята за по-тясно фискално сътрудничество в Европейския съюз, да използва съществуващите институции в общността, пише АР.

„Институциите на Европейския съюз принадлежат на Европейския съюз. Те са на всички 27 страни-членки“, категоричен е Камерън.

Така той коментира споразумението, постигнато в първия ден на срещата на върха в ЕС. Съгласно договореностите страните от еврозоната, както и шест други държави, които не са част от валутния съюз, се ангажират с по-строги бюджетни правила и координация на икономическите си политики.

Намеренията на тези държави са да разчитат на Европейската комисия и Съда на Европейския съюз при налагането на правилата за дисциплина.

Единствената държава, която е абсолютно против новите правила в ЕС, е Великобритания. Според Дейвид Камерън няма никакъв смисъл Лондон да подкрепя идеята за строги правила, тъй като ангажиментите по никакъв начин не предвиждат механизми, чрез които да се гарантира статута на британската столица като финансов център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 0
naglia
преди 12 години
This british homosexual broke the game!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
Вече съмсем ясно се очертава разделителната линия :англосаксонци срещу континентална Европа.В дългосрочен план резултатът от това противопоставяне е с предизвестен край.Великобритания , за разлика от останалите големи страни в Европа и света, е най-деиндустриализираната държва, която сега разчита единствено на финансови спекулации.Съгласно официалните данни индустрията на страната е намаляла като обем около 80% в сравнение с периода след Втората световна война.В краткосрочен план обаче се очаква рязко увеличение стойността на паунда , което окончателно ще убие конкуретноспособността на съществуващото все още производство и ще превърне страната в треторазрядна държава, която се държи за полите на САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Евросъюзът е пред закриване. Еврейското управление на Англия взривява Европа. Англия е троянският кон на ционоистите от САЩ. Сегашния вариант на демокрацията обслужва интересите на конкретни субекти. На една малочислена прослойка от банкери ционисти. Правителствата се назначават именно от тях, изборите са само един фарс, нищо повече. По тоя начин демокрацията се върна към своя първоизточник -робовладелческото общество на древна Атина. Накратко: демокрацията превърна хората по света в роби.Няма никакви политически игри, - света се владее от евреите защото е даден на злото. Всичко каквото наблюдаваме - Иран, Либия, Ирак, Афганистан, арабските "революции", еврокризата, агонията на България... са все еврейски дела. Целта им е унищожаването на човешкия род. Ако, по някаква случайност Израел изчезне, това няма да се усети от световното еврейство. Те са завладяли тази земя с ритуални цели, ще се преориентират и кажат че Австралия например е обещаната им земя. Те са готови да жертват пред дявола и еврейска кръв!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Да не си мислите, че ако стане разпада на еврозоната и еврото, по-точно като стане, ще има предупреждения, подготовки, даване на възможност на хората да реагират с цел да загубят най-малко?Който мисли така, да си свери часовника..... Рухването ще е жестоко с поголовно обедняване на всички, не говоря само за България...Че как иначе ще наложат Новия Световен Ред...?Лева е вързан с еврото а то скоро ще е вързано с въздуха!Скоро целият ЕС ще се разпадне и това ще е новина. Не на НАТО, вън България от ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 0
vinsa
преди 12 години
такава била играта на англичаните, знаи те мътят водата, мам*цата им ***, като не ги устройва, да се махат от съюза, ко се зъбят, ае в г*зъ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 0
Forex Master
преди 12 години
Намеренията на тези държави са да разчитат на Европейската комисия и Съда на Европейския съюз при налагането на правилата за дисциплина.Комисия... Съд... Хубаво ама като съдът отсъди, кой ще изпълни присъдата над провинилия се? Къде са силите за бързо реагиране, които ще арестуват престъпника и ще го пратят в затвора? ... Или ще му се молят да се самоарестува?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 1
Боян
преди 12 години
Играта загрубява, Европа рязко свива в посока различна от САЩ и Англия, които продължават да разчитат само и единствено на икономика основаваща се на финансовия сектор и потреблението (може би нямат друг избор) и това че виждат желанието на Европа да се изтърпи няколко години мизерия и проблеми, но да си реформира икономиката за да е конкурентоспособна на новите гиганти като Китай, Индия, Бразилия и т.н., ги кара да осъзнаят че те нямат никакъв шанс да запазят сегашното положение да контролират половината свят ако продължат да се развиват по същия начин и да се наложи да накарат мързеливите си народи да бачкат, нещо немислимо за повечето хора там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 0
rainmaker
преди 12 години
...и като се събудиш, в моментен проблясък на здрав разум, осъзнаваш че лежиш завързан на легло в болнична стая и сетрата ти инжектира поредната доза успокоително...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Кризата: какво ще стане по-нататък?Всичко е само въпрос на време. И така: -Гърция Фалирва. Следва ефекта на доминото!- Гърция ще извърши деноминация на дълга си в нови драхми или както другояче ще се нарече новата валута.- Новите драхми ще се девалвират с 30-70 % (по всяка вероятност с около 50 %). Това означава, че няма да се погаси половината от гръцкия дълг в евро.- В рамките на няколко дни Ирландия също ще се откаже да плаща дълговете на своите банки.- Португалия ще изчака да се убеди, че в Гърция е настъпил тотален хаос, преди да се реши на подобна стъпка.- Определен брой от френските и немските банки ще понесат достатъчно загуби, за да престанат да отговарят на капиталовите изисквания на регулатора на пазара.- Европейската централна банка (ЕЦБ) ще обяви фалит в резултат на факта, че притежава огромни количества гръцки правителствени облигации, както и ценни книжа на гръцки и ирландски банки.- Франция и Германия ще декапитализират ЕЦБ и собствените си банки, като едновременно с това ще прекратят голямата финансова помощ за еврозоната.- На пазарите ще се сринат цените на облигациите.Вниманието ще се насочи към британските банки и едва тогава започва истинската катастрофа!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Проблема НЕ е Гърция с нейните жалки 300 милиарда дълг. Проблема са САЩ, Англия, Франция, Италия, Испания и т.н. Около 20 трилиона. Затова ЕС е военнополитическо джудженце, защото е разяждан отвътре от противоположни интереси. Всеки си тегли неговата черга. А икономическия апокалипсис наближава с невероятна скорост!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още