fallback

Nokia подаде заявка за отписване от Франкфуртската борса заради слаба търговия

Така акциите на финландския производител на мобилни телефони ще останат да се търгуват единството в Хелзинки и като ADR в Ню Йорк

11:11 | 24.11.11 г.

Финландската компания Nokia подаде заявка за отписване от Франкфуртската фондова борса заради слабата търговия с нейни акции, се посочва в съобщение на производителя на мобилни телефони, цитирано от РИА Новости.

Ако управителният съвет на борсата утвърди заявката, търгуването на акциите на Nokia там ще бъде спряно още през първото полугодие на 2012 г.

През последните няколко години обемът на операциите с акциите на финландската компания на борсата във Франкфурт забележимо намаля и в момента представлява малък процент в световен план.

През 2003, 2004 и 2007 г. Nokia подаде заявки за отписване от борсите в Лондон, Париж и Стокхолм. Ако това се случи и във Франкфурт, акциите на компанията ще могат да бъдат търгувани единствено на борсата NASDAQ OMX Helsinki във финландската столица, както и на нюйоркската NYSE под формата на американски депозитарни разписки (ADR).

Nokia е специализирана в производството на мобилни телефони и разработването на програмно осигуряване за тях и за PDA. Служителите на компанията надхвърлят 123 000 души, а продуктите й се продават в 160 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:06 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още