fallback

Газпром предвижда малко понижение в цените на газа за Европа от началото на 2012

Износът за европейските пазари догодина ще бъде по-голям, като значителен принос за това ще има и пускането в експлоатация на газопровода „Северен поток“, очакват от компанията

12:46 | 22.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Руският газов гигант Газпром предвижда малко понижаване на цените на природния газ за Европа през първото тримесечие на 2012 г. Това е заявил председателят на Газпром Алексей Милер, цитиран от Ройтерс.

Газпром „ще направи малко понижение на цените на газа“, казва Милер, без да уточнява в цифри колко именно ще бъдат намалени цените на газа за европейските потребители. През ноември 2011 г. средната цена на руския газ за Европа е 446 долара за 1000 куб. метра.

Обемът на износа на газ за европейските пазари през следващата година ще бъде по-голям от износа през тази, коментира още шефът на Газпром. Той допълва, че значителен принос за това ще има и пускането в експлоатация в началото на ноември на газопровода „Северен поток“.

По информация от ръководството на Газпром, доставките на руски газ за Европа през тази година ще се увеличат малко спрямо предходната до 151-152 млрд. куб. м. Очакванията са обемът на експорта през 2012 г. да достигне 164 млрд. куб. м газ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още