fallback

Великобритания има нужда от 10 години строги икономии за възстановяване

Неправителствена организация поставя под съмнение плановете на британското правителство за генериране на ръст чрез бум в строителния сектор

12:33 | 22.11.11 г.

Великобритания се нуждае от 10 години на строги икономии, за да разреши икономическите си проблеми, съобщи независимата неправителствена организация Reform, цитирана от британския вестник The Telegraph.

Базираната в Лондон организация поставя под съмнение плановете на британската правителствена коалиция, оглавявана от консерваторите, за възстановяване на ръста чрез предизвикване на бум в строителния сектор и призовава министъра на финансите на страната Джордж Озбърн да настоява за своите планове за орязване на разходите, посочва изданието.

„Бавният ръст е неизбежен, като се има предвид нивото на дълговете в икономиката“, твърдят от Reform. “Дори и при най-добрия икономически сценарий програмата за строги икономии трябва да отнеме най-малко 10 години, като през първия парламентарен мандат се постигне намаляване на дефицита, а при втория – консолидиране на печалбите“, добавят от организацията.

Според Reform строгите икономии са „новата норма“. Оттам отбелязват, че правителството трябва да избягва краткосрочните цели и несъгласуваността, за да може да привлече бизнес инвестиции, които ще възродят икономиката на страната.

„Едно изключително наблягане на краткосрочните цели чрез даване на приоритет на незабавните искания, докато тежките решения се отлагат, е една от причините за неразборията в британската икономика в момента. Несъгласуваността пък създава несигурност, която на свой ред понижава стимула на компаниите да инвестират и да се разрастват“, подчертават от Reform.

Озбърн може да направи малко за стимулиране на възстановяването извън въвеждането на строга финансова дисциплина, опростяване на данъците и правилата, и продължаване на последователните политики, смятат от организацията.

Reform е неполитическа организация, чиято цел е разкриване на по-добри начини за реализиране на публичните услуги и икономическо благоденствие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още