fallback

Новото гръцко правителство получи вот на доверие

Премиерът Лукас Пападимос все още не е преодолял политическото напрежение в страната

23:48 | 16.11.11 г.

Правителството на Лукас Пападимос преодоля първото си препятствие и получи вот на доверие, предаде Ройтерс.

Сега обаче новият кабинет на Гърция се изправя пред херкулесовата задача да прокара болезнените икономически реформи с подкрепата на партиите, за да се избегне обявяването на банкрут, отбелязва агенцията.

“Решаването на проблемите на Гърция ще стане по-трудно, ако страната ни не е член на еврозоната”, обърна се Пападимос към гръцките народни представители. “Сигурен съм, че може да изведем страната от кризата, но трябва да бъдем единни”, заключи премиерът.

Политическото напрежение в страната обаче остава. Лидерът на опозиционната партия “Нова демокрация” Антонис Самарас отново отказа да даде писмени гаранции на Брюксел, че Атина ще изпълни условията на кредиторите в замяна на финансова помощ и ще проведе необходимите реформи.

Следващата трудност, която правителството на Лукас Пападимос трябва да преодолее, е поредното увеличение на данъците и съкращаване на бюджетните разходи. “Трябва да предприемем по-радикални мерки за борба с кризата”, коментира в тази връзка Пападимос пред гръцките депутати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:30 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още