fallback

Европейските индекси приключиха деня със слаби изменения

Песимизмът надделя на основните пазари, но без бурни реакции на новините от Европа

19:49 | 16.11.11 г.

С минимални изменения на индексите и превес на песимизма приключи търговията на основните европейски пазари.

Общоевропейският Stoxx Europe 600 не претърпя изменение и остана на ниво от 237 пункта, съобщи Bloomberg. По-рано през деня индикаторът се покачи заради спекулациите, че Европейската централна банка (ЕЦБ) е изкупила повече италиански дълг от предвиденото.

Във Великобритания FTSE 100 отбеляза понижение от 0,15% до 5 509 пункта, в Германия DAX 30 регистрира спад от 0,33% до 5 913 пункта, а във Франция САС 40 се покачи с 0,52% до 3 065 пункта.

“Пазарът продължава да реагира на всякакви новини от Европа, като политическата ситуация в еврозоната остава определящ фактор за търговията”, коментира анализатор от BGL BNP Paribas в Люксембург.

Днес италианският премиер Марио Монти представи новите министри, но новината се прие сравнително спокойно от пазарните играчи. “Инвеститорите не искат да изразяват каквито и да било надежди относно разрешаването на дълговата криза”, коментира Стефан Еколо от Market Securities в Лондон.

Сред най-губещите позиции се наредиха книжата на Infineon Technologies, след като компанията занижи прогнозата си за продажбите през следващата година. В червения спектър приключи търговията с лотовете на Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Daimler и други водещи автомобилни производители, след като Асоциацията на европейските автомобилостроители съобщи, че продажбите на нови коли в Европа са намалели с 1,8% през октомври спрямо септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:45 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още