fallback

Франция отказва нова актуализация на бюджета

Страната отхвърли призивите на Европейската комисия за допълнително намаление на бюджетните си разходи

22:34 | 10.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Франция отхвърли призивите на Европейската комисия за допълнително намаление на бюджетните си разходи, съобщи Ройтерс.

По-рано днес Европейската комисия обяви, че през 2012 година френската икономика няма да нарасне с повече от 0,6 процента. Прогнозата на Брюксел се оказа далеч по-песимистична от разчетите на френското правителство за 1 процент растеж.

Комисарят по икономическите и монетарните въпроси Оли Рен предупреди, че при това положение Париж няма да изпълни ангажимента да сведе бюджетния си дефицит от настоящите 5,7% на 3% през 2013 година.

В отговор финансовият министър Франсоа Бароан заяви, че с икономиите, одобрени от френския кабинет в началото на седмицата, Франция не само ще вмести разходите си в желаните рамки, но и ще елиминира напълно дефицита в рамките на пет години. В изявлението на Бароан се посочва, че догодина правителството ще има резерв от 6 милиарда евро за непредвидени ситуации.

Стараейки се да запази най-високия рейтинг на длъжник, в понеделник френското правителство обяви пакет от икономии и увеличени данъци в размер на 65 милиарда евро за периода до 2016 година, припомня Ройтерс. (БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още