fallback

Deutsche Telekom оправда прогнозите за приходите и надхвърли тези за печалбата

Въпреки тежката икономическа ситуация в много държави, повечето от подразделенията запазиха териториите си от конкуренцията, посочват от компанията

12:36 | 10.11.11 г.

Германската телекомуникационна група Deutsche Telekom днес обяви ръст от 14,6% на годишна база в нетната си печалба през третото тримесечие до 1,07 млрд. евро от 933 млн. преди година, съобщава MarketWatch.

Приходите обаче са намалели с 4,1% на годишна база до 11 млрд. евро спрямо 11,46 млрд. през третото тримесечие на миналата година.

Анализатори, анкетирани от Dow Jones Newswires, прогнозираха средна нетна печалба от 863 млн. евро при продажби за 11 млрд. евро.

От компанията обявиха също, че запазват прогнозата си за годишната печалба, очаквайки тя да остане на „постоянно високо ниво“ след изглаждането на данните по стандартите на Ebitda.

Ако се изключи американското подразделение на T-Mobile, групата очаква изгладени приходи от около 14,9 млрд. евро през 2011 г. по стандартите на Ebitda.

„Въпреки тежката икономическа ситуация в много държави, повечето от подразделенията запазиха териториите си от конкуренцията", се казва в съобщение на компанията, цитирано от Ройтерс.

Същинската печалба от дейността в Европа се е понижила с 5,3% до 1,4 млрд. евро, като спадът в приходите е с 6,1% до 3,9 млрд. евро, но и двата показателя надхвърлиха леко очакванията на анализаторите.

„Данните при гръцкото подразделение OTE обаче не успяха да избегнат влиянието на финансовата и икономическа криза“, посочват от компанията. От OTE регистрират спад от 5% в приходите и от 7,2% в изгладената оперативна печалба.

Орязването на разходи е подкрепило операциите в Германия, където е отчетено понижение на същинската печалба с 1,3%.

Компанията очаква свободният кешов ресурс да достигне поне 6,5 млрд. долара в рамките на настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още