fallback

Siemens с ръст на печалбата, но с плахи прогнози

Немската компания обяви финансови резултати, които изненадаха неприятно анализаторите

12:07 | 10.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Немският конгломерат Siemens обяви подобрение на резултатите си спрямо миналата година, но предупреди, че предстои трудна година заради поскъпването на суровините и икономическия застой, пише Ройтерс.

Компанията е реализирала оперативна печалба от основна дейност в размер на 2,17 млрд. евро за третото тримесечие на календарната година, което се явява четвърто за фискалната година на Siemens. Предварителните очаквания бяха положителният резултат да бъде в размер на 2,39 млрд. евро.

Нетната печалба на компанията за тримечечието е в размер на 1,2 млрд. евро, след като за същия период на миналата бе записана загуба от 396 млн. евро.

Най-голямата инженерингова група в Европа обяви, че ще бъде изплатен дивидент в размер на 3 евро на акция. Това е повече от платените преди година 2,70 евро на акция, но е под очакванията за 3,14 евро на акция.

Приходите на компанията за тримесечието са нараснали с 5 на сто на годишна база до 20,35 млрд. евро. При новите поръчки е отчетен спад с 2 на сто до 21,16 млрд. евро. Очакванията на анализаторите бяха и двата показателя да бъдат по-ниски – съответно 19,76 млрд. евро и 20,27 млрд. евро.

От немската компания обясняват, че очакват умерен ръст на приходите през следващата година, но предупреждават, че печалбата може да спадне заради поскъпването на суровините и по-високите оперативни разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:31 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още