fallback

Франция удължи с още 3 месеца забраната върху късите продажби на банкови акции

Забраната може да бъде отменена преди края на периода, ако пазарните условия го позволяват, е заявил френският финансов министър Франсоа Бароан

11:43 | 10.11.11 г.

Франция удължава забраната за продажби „на късо“ на акциите на 10 финансови институции с още 3 месеца, считано от утре, се посочва в съобщение на министъра на финансите на страната Франсоа Бароан, цитирано от Ройтерс.

Действието на правителството последва изявление на френския пазарен регулатор Autorité des Marchés Financiers, че настоящите условия на пазара не позволява отмяната на забраната, се посочва в съобщението.

„Тази забрана може да бъде отменена и преди края на определения период, ако пазарните условия го позволяват“, е заявил Бароан.

Забраната, въведена на 11 август и впоследствие удължена на 25 август, е насочена към потискането на спекулативната търговия с акциите на френските финансови институции, които понесоха сериозни загуби в стойността в началото на август.

В края на септември забраните за къси продажби бяха удължени също в Италия и Испания, а от същата регулаторна мярка се възползваха Белгия и Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:25 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още