fallback

Меркел награждава германците с данъчни отстъпки за 6 млрд. евро

Сумата се равнява на близо 1% от общите данъчни приходи за тази година, пакетът от стимули ще има две фази през 2013 и 2014 година

08:30 | 07.11.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обяви, че правителството на страната ще въведе данъчни облекчения за германците на стойност 6 милиарда евро за две години. Този ход се определя като награда за бремето, което германците поемат в европейската дългова криза, предаде Асошиейтед прес.

Меркел каза пред журналисти, че споразумение за данъчните облекчения е било постигнато късно снощи между Християндемократическия съюз и коалиционните му партньори.

Данъчните облекчения ще бъдат въведени на два етапа. Първият през януари 2013 г. ще бъде за 2 милиарда евро и ще облекчи данъчното бреме на германците с ниски и средни доходи, а вторият през януари 2014 г. ще бъде за 4 милиарда евро.

Канцлерът каза, че правителството ще продължи усилията за намаляване дефицита, но наред с това се чувства длъжно да направи нещо и за гражданите.

"Искаме да благодарим на гражданите за големия товар, който поеха в международната финансова криза", каза Меркел.

Данъчните облекчения бяха едно от предизборните обещания на правителството на Ангела Меркел. Първият етап от обявеното намаляване на данъците ще се състои в годината, когато в Германия предстоят парламентарни избори, отбелязва АП.

Германия очаква да събере тази година 16 милиарда евро повече от данъци в сравнение с предвиденото, съобщи министерството на финансите. Общите приходи от данъци за 2011 г. ще бъдат 571 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:04 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още