fallback

Европа може да избегне системната криза чрез втория спасителен пакет за Гърция

Това е най-доброто, което може да направи Европа, за да избегне разпространението на кризата, твърди френският министър на икономиката Франсоа Бароан

16:37 | 09.09.11 г. 4

Вторият план за финансова помощ на Гърция ще позволи на Европа да избегне системната криза, заяви френският министър на икономиката, финансите и промишлеността Франсоа Бароан в интервю за вестник Le Figaro, цитирано от ИТАР-ТАСС.

„Това споразумение е най-доброто, което може да направи Европа, за да спаси Гърция и да избегне разпространението (на кризата). Радвам се, че нашата страна, благодарение на активните действия на Никола Саркози, стана първата, изпълнила поетите ангажименти и спазила обещанието си“, подчертава Бароан.

Вчера горната камара на парламента на страната одобри окончателно споразумението за новата помощ за Гърция на стойност 159 млрд. евро.

„Това споразумение и други подобни отсега трябва да бъдат съгласувани с всички останали държави – става дума за решителна стъпка за възстановяване на финансовите пазари в еврозоната“, отбелязва Бароан.

Споразумението за втория спасителен пакет за Гърция бе одобрено на 21 юли на среща на лидерите на държавите членки на еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 09.09.11 г.
fallback