fallback

Volvo и Siemens ще си сътрудничат в производството на електромобили

Първите коли ще бъдат готови за тестване на полигон още в края на годината, а в реални условия ще бъдат изпробвани в края на 2012 г.

14:37 | 31.08.11 г.

Автопроизводителят Volvo и германският електротехнически концерн Siemens възнамеряват да положат основите на сътрудничество, предвиждащо техническо развитие на електромобили, съобщиха от пресслужбата на Volvo, цитирани от РИА Новости.

В съобщението се посочва, че предстоящото сътрудничество ще бъде насочено предимно върху развитие на технологии за електрическа тяга, силова електроника и зарядни устройства, както и въвеждането им в новия модел Volvo C30 Electric.

Първите коли от този модел с електрически двигатели, разработени от Siemens, ще се появят на изпитателния полигон още в края на годината.

От края на 2012 г. Volvo смята да достави на Siemens около 200 пробни автомобила, които германските експерти ще тестват в реални условия.

„Много се радваме да си сътрудничим със Siemens. Знанията и натрупаният опит на концерна ще вдигнат нивото на технологиите в нашите електромобили до нови висоти“, заяви главният изпълнителен директор на Volvo Стефан Якоби, цитиран в съобщението.

По думите му една от целите на оглавяваната от него компания е желанието за достигане на предни позиции от компанията в използването на най-новите технологии в областта на електромобилите. Големи надежди на предстоящото сътрудничество възлагат и в Siemens.. „Сътрудничеството с Volvo е важен етап в развитието на компоненти и системи с най-високо качество за транспортните средства, предназначени за масово производство“, заяви ръководителят на индустриалния отдел в Siemens Зигфрид Русвурм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още