fallback

Европейските индекси приключиха деня с ръст

Въпреки оптимистичните нагласи инвеститорите очакват да видят какво ще направят политиците, за да се справят с дълговата криза в Европа

21:05 | 15.08.11 г.

Водещите европейски фондови борси приключиха днешната сесия с повишение на основните си индекси, пише Bloomberg.

Британският индекс FTSE 100 прибави 0,57% до 5 351 пункта. Във Франция САС 40 се повиши с 0,78% до 3 239 пункта, а германският DAX е нагоре с 0,41% до 6 022 пункта.

Акциите на Nokia Oyj се повишиха с 9,1%, след като стана ясно, че Google Inc. ще придобие Motorola Mobility Holdings Inc за 12,5 млрд. долара.

„Виждам много отлични възможности за купуване на акции на определени компании“, каза Джеймс Бевън, главен инвестиционен директор в CCLA Investment Management Ltd. „Не се притеснявам от двойна рецесия“, допълни той.

Световните пазари се стабилизират след седмица на силни спадове, предизвикани от понижаването на кредитния рейтинг на САЩ, което доведо до притеснения, че голбалното икономически възстановяване може да се забави.

Въпреки оптимистичните нагласи инвеститорите очакват да видят какво ще направят политиците, за да се справят с дълговата криза в Европа. Утре ще се състои ключовата френско-германската среща на високо равнище, от която се чакат конкретни предложения за спиране разпространението на дълговата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:17 | 18.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още