fallback

Deutsche Bank отчете увеличение на печалбата си през второто тримесечие

20:31 | 26.07.11 г.

Deutsche Bank AG, най-голямата банка в Германия, отчете увеличение на печалбата си за второто тримесечие, съобщи Bloomberg.

Нетната печалба е нараснала с 3,3% до 1,2 млрд. евро, съобщиха от базираната във Франкфурт банка. Финансовият резултат почти съвпада с прогнозите на анализатори, които очакваха ръст на печалбата до 1,3 млрд. евро.

Банката обаче е отписала стойността на инвестициите си в гръцки дълг, посочва информационната агенция.

Банката потвърди и целта си тази година да реализира 10 млрд.евро оперативна печалба преди данъци, но отбеляза, че заради дълговата криза в Европа ще бъде значително по-трудно да бъде достигнат таргета от инвестиционното й звено.

От Deutsche Bank заявиха вчера, че шефът на инвестиционното банкиране Аншу Джейн и членът на управителния съвет Юрген Фичен ще стант зам.-изпълнителни директори през следващата година, а Йозеф Акерман може да се изкачи в йерархията до председател на Надзорния съвет.

63-годишният Акерман ще се оттегли от поста си на следващото годишно общо събрание, една година преди изтичането на договора му, заявиха от банката вчера. Планира се той да се присъедини към Надзорния съвет и да замени 62-годишния Клемънс Борсиг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още