fallback

Полша призова за европейска рейтингова агенция

Създаването на прозрачна и отговорна европейска рейтингова агенция ще е сред основните приоритети на полското председателство, посочи заместник министър-председателят на Полша Валдемар Полак

08:02 | 15.07.11 г. 1

Заместник министър-председателят на Полша Валдемар Полак призова за създаването на прозрачна и отговорна европейска рейтингова агенция по време на пленарната сесия на Европейския икономически и социален комитет, съобщиха от Европейската комисия.

Създаването на единна агенция за кредитен рейтинг в Европейския съюз ще бъде един от основните приоритети на полското председателство, посочи Полак. Устойчивото развитие на Европейския съюз, безопасността и интегрираността са сред останалите приоритети, допълни той.

Полак коментира, че полското председателство ще подкрепи интеграционните процеси в ЕС, особено що се отнася до присъединяването на Хърватия към Европейската общност. Поляците ще работят и за по-близко сътрудничество със съседните на съюза страни.

Президентът на Европейския икономически и социален комитет Стефан Нилсон заяви по време на обсъждането, че институцията ще подкрепи работата на Полша, така че председателството да отговори на нуждите на европейските граждани в икономическото и социалното поле.

Нилсон допълни, че полското председателство си е поставило амбициозни задачи, но въпреки това то трябва да приеме предизвикателството да намери решения на настоящата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още