fallback

Дворкович: Русия обмисля закупуване на испански дълг, но не и на гръцки

Не са ни канили да участваме в пакетно решаване на гръцките проблеми, твърди съветникът на руския президент

17:12 | 29.06.11 г. 1

Руското министерство на финансите обмисля въпроса за закупуване на испански дълг, но няма планове за покупка на гръцки, заяви Аркадий Дворкович, съветник на руския президент Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Министерството на финансите сега разглежда въпроса дали да купува от тези дългове или да не купува. По отношение на Испания имаме много по-малки опасения, отколкото за Гърция, защото се вземат много сериозни мерки и няма толкова големи рискове“, каза Дворкович.

Той добави, че що се отнася до Гърция, „нямаме планове за купуване на гръцки дълг“.

„Засега не са ни канили да участваме в пакетното решаване на гръцките проблеми. Ако ни запитат, правителството ще разгледа въпроса“, подчерта той.

По-рано руският министър на финансите Алексей Кудрин съобщи, че Испания е изявила нежелание Русия да закупи нейни дългови ценни книжа.

„Специално този въпрос не бе обсъждан, но ние чухме и пожелание Русия да вложи свои средства в испански ценни книжа“, каза Кудрин.

При това той подчерта, че няма политически ограничения. По думите му „министерството не дава политическо разрешение за влагането на средствата, защото има критерии, свързани с надеждността на тези книжа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:43 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още