fallback

Moody's постави кредитния рейтинг на Италия под наблюдение

Производителността и слабият пазар на труда са били и остават основните препятствия пред растежа на страната

09:44 | 20.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's постави под наблюдение оценката на дълговете на Италия. Причина за това са неяснотите около икономическия ръст на страната и рисковете, заложени в политиките за съкращение на правителствения дълг, съобщава ВВС.

Към момента агенцията дава на Италия рейтинг Аа2.

„Италианската икономика е изправена пред предизвикателства в ситуация, която се характеризира с дългосрочни структурни препятствия пред растежа и вероятност за увеличение на лихвените проценти“, обясняват от Moody's.

Ниската продуктивност и нестабилният пазар на труда през последните десет години са били основните пречки пред растежа на Италия. В настоящата ситуация отново те са тези, които възпрепятстват развитието на икономиката.

Според агенцията ще бъде доста трудно на италианското правителство да намали бюджетния дефицит, особено с оглед „отслабващата електорална подкрепа“.

От Moody's изтъкват и негативните инвеститорски нагласи към задлъжнелите страни от еврозоната, като се посочва, че заради тях страдат и останалите държави от валутния съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:17 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още