fallback

Европейските борси стартираха седмицата с минимални повишения

Позитивното начало на сесията в САЩ подкрепи индексите в края на борсовата търговия

19:32 | 13.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси на основните пазари на Стария континент стартираха новата седмица с минимални повишения. Те дойдоха основно заради позитивното начало на сесията на Wall Street, коментират анализатори, цитирани от MarketWatch.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 напредна с 0,3 на сто до 268,71 пункта днес. Денят не бе особено активен на европейския пазар, тъй като в повечето католически държави денят бе неработен. Борсова сесия нямаше в Австрия, Швейцария и Гърция.

Въпреки това на борсата във Франкфурт имаше сесия, по време на която основният индекс DAX напредна с 0,3 на сто до 7 085 пункта. В Лондон пък FTSE 100 се повиши с 0,13 на сто до 5 773,46 пункта.

Основният индекс на борсата в Париж – CAC 40, се повиши с 0,15 на сто, за да завърши деня при 3 807,61 пункта.

„Пазарните участници ще останат доста изнервени заради приближаващия край на втората програма за вливане на ликвидност в САЩ, особено ако по отношение на Гърция не се стигне до реален прогрес“, коментира анализаторът Оливър Жилвари от Dolmen Stockbrokers за MarketWatch.

През седмицата не предстоят значими икономически данни от еврозоната, което вероятно ще насочи погледите към САЩ, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:26 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още