fallback

Борсите в Европа с пети пореден спад

Периферните страни от еврозоната продължават да са притеснителни за инвеститорите

19:24 | 07.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия на Стария континент във вторник премина при доста разнопосочни настроения, като в крайна сметка мечките успяха да вземат превес и да доведат до спад на регионалния индекс Stoxx Europe 600 за пети пореден ден.

Сред по-слабите пазари и днес останаха периферните за еврозоната борси, тъй като дълговите проблеми на Гърция продължават да са източник на сериозно притеснение за пазарните участници, пише MarketWatch.

Регионалният индекс отстъпи с 0,1 на сто до 271,87 пункта, с което бе продължена негативната серия от миналата седмица.

През последните седмици представителите на финансовия сектор и добивната индустрия са в основата на пазарните движения, коментират анализатори. Причината за това са оценките за ефектите, които има гръцката криза върху европейските банки, като настроенията в тази посока са доста разнопосочни.

Инвестициите в суровини пък са силно зависими от валутните пазари, където през последните дни еврото печели позиции.

На борсата в Париж днес основният индекс САС 40 се повиши с 0,2 на сто до 3 871,92 пункта. В същото време водещият индекс в Гърция ASE Composite изгуби 1,8 на сто. Спад от 0,4 на сто бе отбелязан в Португалия.

На Острова FTSE 100 остана почти без промяна, добавяйки 0,03 на сто днес, а в Германия DAX напредна 0,26 на сто до 7 103,25 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 18.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още