fallback

Ръст за европейските индекси

Акциите обаче затвориха под дневните си върхове след разочароващи икономически данни от САЩ

19:31 | 19.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на Стария континент се повишиха в днешната сесия, но приключиха търговията под дневните си върхове след разочароващите икономически данни от САЩ, предава Ройтерс.

Според някои анализатори дори акциите може да заседнат в тесен диапазон на търговия, докато макроикономическата картина не се подобри.

Индексът на водещите компании на Стария континент - FTSEurofirst 300, се повиши с 0,6% до ниво от 1 138 пункта, като остава в диапазона, очертан от пика му в средата на февруари и дъното от средата на март.

Британският FTSE 100 се покачи също с 0,6% до 5 956 пункта, германският DAX нарасна с 0,8% до 7 358 пункта, а френският CAC 40 спечели 1,3% до 4 028 пункта.

Броят на американците, подали молби за помощи при безработица през миналата седмица се е понижил, но данни за продажбите на жилища и промишлената активност в региона на Филаделфия навеждат на мисълта, че ръстът на щатската икономика остава умерен.

„За да пробием сегашните пазарни нива макроикономическата несигурност трябва да намалее”, коментира Бил Дининг, инвестиционен стратег в Aegon Asset Management.

Индексът на енергийния сектор се повиши с 1,9% заради ръста на петрола от сряда, когато стана ясно, че американските резерви от петрол са намалели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:55 | 27.08.22 г.
fallback