fallback

В Турция влагат 4 млрд. евро за строителството на „Набуко“

Има достатъчно източници за захранването на "Набуко" с природен газ, увериха отново от компанията оператор

17:41 | 02.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

В Турция ще бъдат инвестирани 4 млрд. евро за строителството на газопровода "Набуко", който ще пренася природен газ от Каспийския регион за Европа през Турция, България, Румъния, Унгария и Австрия. Това заяви говорителят на компанията оператор на проекта "Набуко" Кристиян Долезал в Истанбул, съобщи БНР.

Строителството ще започне през 2012 г., едновременно във всички страни, през които ще минава тръбопровода, което означава, че ще се строи и на българската територия. По-късно ще бъдат съединени отделните трасета.

По думите на Долезал, има достатъчно източници за захранването на "Набуко" с природен газ. "Даже само в Азербайджан има достатъчно газ. В Ирак също има богати източници. От страна на Туркменистан също има желание да снабдява. Не може и дума да става за недостиг на газ", казва той.

Според Кристиян Долезал, в Турция е отбелязан значителен напредък в подготовката за строителството. Най-дългото трасе на проекта ще минава през Турция затова там ще бъдат инвестирани 4 млрд. евро", уточни говорителят на "Набуко".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:03 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още