fallback

UBS с 18% спад на печалбата, но силен приток на инвеститорски капитал

Финансовата институция е сложила край на продължилите няколко месеца нетни тегления от звеното за управление на активи

12:04 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Швейцарската банка UBS отчита 18% спад на печалбата си през първото тримесечие на 2011 година на годишна база. Това се оказа под пазарните очаквания, но въпреки това акциите на финансовата институция не отчитат сериозно понижение.

Печалбата на банката за първите три месеца е 1,81 млрд. франка, или 0,47 швейцарски франка на акция. За същия период на миналата година печалбата беше 2,2 млрд. франка, или 0,58 франка на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за положителен резултат от 1,84 млрд. франка.

Приходите на UBS за периода са 8,3 млрд. франка.

През първото тримесечие нетните приходи от такси и комисиони падат с 8 на сто до 4,24 млрд. франка. При нетния лихвен доход има спад от 8 на сто до 1,78 млрд. франка.

Швейцарската банка отчита значителен ръст на вложенията на средства от клиенти през първото тримесечие на годината, записвайки най-големия входящ паричен поток в звеното си за управление на активи от началото на финансовата криза досега, показва отчетът на финансовата институция.

Клиентите на банката са вкарали 11,1 млрд. швейцарски франка през първите три месеца на годината. Така се слага край на тенденцията за нетни тегления, която започна в началото на 2010 година, пише CNBC.

През последните години от банката, която е втората по размер на управляваните активи на клиенти институция в света, са изтеглени близо 400 млрд. франка. Причината за това са проблемите, предизвикани от глобалната финансова криза и огромното количество отписани активи заради ипотечния пазар в САЩ.

За първите три месеца на 2011 година звеното за инвестиционно банкиране на UBS отчита печалба преди данъци от 835 млн. франка. Това е доста повече от 100-те млн. франка, спечелени през предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:35 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още