fallback

HSBC спира операциите си по банкиране на дребно в Русия

В руския банков сектор доминираща позиция имат държавните банки, които контролират близо 60% от всички активи в системата

16:30 | 25.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

HSBC, която е най-голямата европейска банка, е решила да спре операциите си по банкиране на дребно в Русия точно две години след навлизането в този бизнес и след като това направи друга британска банка - Barclays, съобщава Ройтерс, позовавайки се на документ, изпратен от HSBC до клиенти.

"Приканваме всички потребители да закрият сметките си HSBC премиер и HSBC плюс преди 30 юни 2011 година", се уточнява в документа, цитиран от Ройтерс.

Ейч Ес Би Си, чийто филиал в Русия е сред 100-те най-големи банки в страна по активи, ще се съсредоточи върху обслужването на корпоративни клиенти, се допълва в комюникето.

Това решение на Ейч Ес Би Си, която започна операции по банкиране на дребно в Русия в средата на 2009 година, идва след новината, обявена през февруари от Барклис, че продава бизнеса си по банкиране на дребно в Русия и ще се пренасочи към инвестиционно банкиране.

В руския банков сектор доминираща позиция имат държавните банки, които контролират близо 60% от всички активи в системата, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:53 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още