fallback

Гърция се обръща за финансова помощ към богатите гърци в чужбина

Атина планира да емитира "диаспорни облигации", които да бъдат купувани от близо 15 милиона гръцки емигранти в САЩ, Канада и Австралия

20:23 | 21.04.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Гръцкото правителство, което се бори с огромен бюджетен дефицит, може би ще се обърне за помощ към богаташите от гръцки произход, живеещи в чужбина, съобщава ДПА.

Атина планира да емитира "диаспорни облигации", които да бъдат купувани от гръцки емигранти първо, второ или дори трето поколение, живеещи най-вече в САЩ, Канада и Австралия, но и в други страни членки на Европейския съюз. Все още обаче не са известни подробности по тези планове, уточнява ДПА.

По този начин правителството търси подкрепата на гърците, живеещи в чужбина, които, според оценки, са близо 15 милиона души. Властите залагат на патриотизма на тези хора, отбеляза днес коментатор по гръцкото радио.

Според информация, която не е потвърдена от официален източник, матуритетът на този тип облигации ще бъде 5-10 години, но все още не се знае каква ще бъде лихвата, при която ще се продават ценните книжа.

Гърция, която вече бе принудена да приеме спасителна помощ от Европейския съюз и Международния валутен фонд, опроверга слухове, че нейните кредитори са изправени пред загуби от облигациите, които притежават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:01 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още