fallback

Европейските индекси на зелено след волатилна сесия

Следващата седмица може да очакваме висока активност и бичи пазар, съвпадащ с края на тримесечието, коментират анализатори

19:34 | 25.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските индекси затвориха на зелено след волатилна сесия в петък, подкрепени от доброто представяне на SAP AG и Oracle Corp., пише MarketWatch.

Stoxx Europe 600 се повиши с 0,09% до 276 пункта, след позитивния старт на Уолстрийт, подкрепен от печалби в технологичния сектор и по-добрите от очакваното данни за брутния вътрешен продукт в края на миналата година. От началото на седмицата Stoxx Europe 600 печели 3,1%.

На среща в Брюксел, лидерите на Европейския съюз се съгласиха да финансират Европейския механизъм за стабилност, който ще замени Европейският фонд за финансова стабилност през 2013 г. Въпреки това, решението за увеличаването на фонда беше отложено за юни.

Според Щефан Поуп, директор на Spotlight Ideas, въпреки че инвеститорите в Европа продължават да обръщат внимание на Япония, Близкия изток и Европейската дългова криза, следващата седмица може да очакваме висока активност и бичи пазар съвпадащ с края на тримесечието.

„Искам пазара отново да се запита от какво се нуждае светът и кои компании могат да осигурят тези стоки“, казва той. „Това са акциите които трябва да се купуват, така че очаквам пазарите да се повишат въпреки волатилността. Очаквам въодушевление в края на тримесечието."

В Германия DAX 30 се повиши с 0,18% до 6946 пункта. Сред печелившите компоненти на индекса беше SAP, след като рейтинга на компанията беше повишен от HSBC.

В Париж CAC 40 се повиши с 0,09% до 3972 пункта. Акциите на Credit Agricole SA, L’Oreal SA и Reckitt Benckiser Group PLC се повишиха на фона на позитивни прогнози.

Британският FTSE 100 се повиши с 0,34% до 5901 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:57 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още