fallback

Европейските индекси приключиха на практика без изменение

Силните данни за американския промишлен сектор компенсираха повишението на инфлацията и на седмичните искания за помощи при безработица в САЩ

19:37 | 17.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските акции са на практика без изменение в днешната сесия, след като силните данни за американския фабричен сектор компенсираха повишението на инфлацията и на седмичните искания за помощи при безработица в САЩ.

Индексът на водещите компании на Стария континент - FTSEurofirst 300 приключи на ниво от 1 186 пункта (+0,01%), след като се понижи при първата порция щатски икономически новини, но после се възстанови, съобщава Ройтерс.

На практика без промяна приключиха също британският FTSE 100 (+0,03%) на 6 087 пункта, германският DAX (-0,12%) на 7 406 пункта и френският CAC 40 (+0,03%) на 4 152 пункта.

”Пазарите се търгуваха изцяло настрани и липсваше каквото и да е въодушевление. Като че ли инвеститорите изчакваха данните от САЩ”, коментира Ангъс Кямбъл, ръководител продажби в Capital Spreads.

”Макар че данните за безработицата се оказаха малко по-лоши от очакваното, те не са определящи за посоката на пазара, а пък повишението на същинската потребителска инфлация бе игнорирано при добрите промишлени данни”, посочва той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:40 | 26.08.22 г.
fallback