fallback

Шефът на JPMorgan се скара на Саркози: Стига сте обвинявали банкерите

Подобни критики са непродуктивни и нечестни, е посочил Джейми Даймън по време на дискусия на форума в Давос

09:10 | 28.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Джейми Даймън, Снимка: БТА

Директорите на най-големите в света банки и застрахователни компании се срещнаха вчера в Давос, за да се опитат да подобрят отношенията си с регулаторите, които подготвят по-строги правила, целящи предотвратяването на нова финансова криза, предаде Ройтерс.

"Работим върху редица идеи за това как да работим заедно", каза през почивката главният изпълнителен директор на Cantor Fitzerald Хауард Лутник.

В Давос се забелязаха признаци на напрежение на високо равнище, като главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джеймс Даймън критикува непрекъснатите нападки срещу банките. Той влезе в сблъсък и с френския президент Никола Саркози в сесията за въпроси и отговори.

"Този постоянен рефрен "банкерите, банкерите, банкерите" е просто непродуктивен и нечестен", заяви Даймън, за когото се смята, че е един от малкото американски банкери, извели компанията си с вещина през финансовите вълнения на 2008 година.

Ръководителите на JPMorgan, UBS, Credit Suisse, Julius Baer, Barclays и други обсъдиха проблеми, които да бъдат представени пред Съвета за финансова стабилност на централните банкери, регулатори и финансови служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:18 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още