fallback

Siemens изненада пазарите със 17% ръст на печалбата

Силно търсене от страна на развиващите се пазари е подкрепило резултатите на немския гигант

11:54 | 25.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Немската компания Siemens изненада пазарите с ръст на печалбата си от 17 на сто за последното тримесечие на миналата година. Положителният резултат от основната дейност на гиганта е в размер на 1,79 млрд. евро, съобщава ВВС.

Приходите на Siemens за периода, който се явява първо тримесечие за финансовата година на компанията, са нараснали с 12 на сто до 19,49 млрд. евро.

Резултатите на немската компания показват, че глобалната икономика продължава да се възстановява. Siemens се смята за добър индикатор за състоянието на икономическата активност, тъй като оперира в 190 страни и има над 400 хил. служители.

Освен това компанията има изключително голям продуктов портфейл, който покрива почти целия спектър на икономиката.

През тримесечието компанията е получила поръчки на стойност 22,59 млрд. евро, което е ръст от 19 на сто на годишна база. Оперативната печалба от трите основни сектора, в които действа компанията – индустрия, енергетика и здравеопазване, се повишава с 6 на сто на годишна база до 2,23 млрд. долара.

От Siemens обявяват, че голяма част от подобрението на резултатите се дължи на силния интерес и значителните поръчки от страна на развиващите се държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още